Последни статии


Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/astro-vega.com/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/astro-vega.com/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/astro-vega.com/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/astro-vega.com/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109
Препоръчваме ви
Банер
Банер


За астрологията и моите пътища към нея

   Винаги съм обичала да гледам вечер, в ясно време, звездното небе. По-късно открих защо. Човек е гражданин на Космоса и връзката му със звездите е откакто се помни.

   Като ученичка открих научно-фантастичните романи. Имам и до сега любими книги сред тях. Имаше едно, единствено за времето си, списание „Космос”, за звездите, Вселената около нас и над нас, което четях с интерес. Там за първи път видях снимки на звезди, галактики и т.н. и всичко нова много ме привличаше и впечатляваше.

    В гимназията се записах в курс по астрономия към един младежки клуб. Водещ беше един млад учител  /може би току що завършил / по физика и астрономия - Агоп Бохосян. Той видимо си обичаше работата и най-вече астрономията, защото ни разказваше с такава жар за Космоса, че ние се запалихме и навлязохме в дълбините на науката с лекота и нестихващ интерес. Този човек не се задържа дълго при нас, мисля че когато откриха обсерваторията на връх Рожен той отиде да работи там. И ако не се лъжа още е някъде там, по-близо до Космоса. Изпращам му поздрави и благодарности, затова че ми показа вратите към Космоса. Това с времето ми помогна да намеря и разбера себе си и света наоколо.

     По онова време прочетох цялата възможна литература от библиотеката на български и руски за звездите. Още пазя записките от една книга с практична насоченост за наблюдение на Космоса – двойни звезди, мъглявини, метеорни потоци и др. групирани в три категории - за наблюдения с просто око, с бинокъл и с любителски телескоп. Тези записки преминаха през ръцете и интересите на моите деца. Купихме си телескоп и така всяка лято /тогава е топло и най-приятно за наблюдения / градината на вилата на северното крайбрежие, ставаше обсерватория. Да не говорим за последното пълно слънчево затъмнение / видимо от бреговете около нос Шабла / тогава имахме  гости от цялата страна. Оборудвани с телескоп, със специални очила, наблюдавахме целия процес от начало до край директно и на един специално направен от сина ми екран / върху един бял чаршаф / в градината. Незабравимо преживяване!    

   Започнах да се интересувам от астрология преди повече от 15 години. Тогава установих, че имам проблем с отглеждането и възпитанието на децата. Не можех да се справя със стандартните методи на възпитание, а не исках да прилагам „старата школа” на моите родители, баби и т.н. Така потърсих нестандартното. Помолих един приятел – д-р Рангелов, който се занимаваше с астрология, да ми направи хороскопи на децата. Той, като един истински учител ми каза: „ Ето, сега ще ти покажа как се чертаят и изчисляват хороскопите и ти сама ще си ги направиш. Пък после ще ги разгледаме и обсъдим заедно.” Така се запознах и запалих по науката астрология. Открих, че в тези странни, на пръв поглед кръгчета, изпълнени със символика, има доста истини и са приложими на практика.

    Много бавно и постепенно открих, за себе си, че това работи и показва доста от скритите страни на човека. Имаше много малко литература по темата. С годините се издадоха и натрупаха достатъчно книги. Отначало ми беше много трудно да се ориентирам в символите и характеристиките на отделните елементи в хороскопа. Струваше ми се едно голяма джунгла, че никога няма да мога да се оправя в нея. А и защото не мислех да и се доверявам много.

    Започнах да правя хороскопи на всичките си познати и приятели и да си ги събирам, за да имам примери, когато чета и да сравнявам. Така събрах няколко папки със звездни карти. През първите години не си вярвах много. Аз, лично за себе си, проверявах много от събитията в живота и търсех обяснения в движението на звездите по колелото на хороскопа ми. Открих, че не всичко е задължително да се случи. Приех предсказанията за пътеки по които можеш да тръгнеш, като възможности в живота, но ти сам решаваш на къде да тръгнеш и по кой път да минеш. Не се превърнах в онези, вманиачени в астрологичните прогнози хора, дето не тръгват сутрин без да си видели хороскопа.

    Когато правя на някого хороскоп искам лично да се срещна и да обсъдим темата. За мен интерпретацията на звездната карта е разговора с човека, с въпроси  и отговори  от двете страни. Това е събеседване, в което трябва да обясня колко многопластов е хороскопа и да разбера / понякога само за себе си / на какво ниво в развитието си е притежателят му в момента. Да открием колко път е извървян по колелото на съдбата и какво още може да се използва и подобри в живота, през погледа на звездите.

   Срещнах две много точни изречения, докато подготвях текстовете за сайта:                                            

   „Зодиакалните знаци е трудно да бъдат обяснени само със земен език, защото езикът на звездите не може да бъде схванат от интелекта, нито само чрез земни думи.

     Знаците най-добре се разбират, като се наблюдават различни хора, родени под тяхното влияние.”

     Моите странички за зодиите подготвих с помощта моя скромен опит в астрологията и на базата на текстове от :

„Медитации върху знаците от зодиака” от Джон Джоселин

„Астрология и астропсихология за всеки” от Светла Балтова

„Въведение в астрологията” от Авесалом Подводни