Родените 2011
За родените 2011

 

И тази година продължаваме нашата популярна рубрика за хороскопи на вашите деца, родени през 2011. Всеки месец ще бъде публикувана статия за зодията, която предстои. Така през февруари излезе зодия Овен 2011 – за всички, които ще се родят под знака на Овена през 2011 година.

Надяваме се да бъдем полезни на родителите, на които им предстои да отгледат и възпитат децата, които сега идват на Земята. Те ще бъдат много различни и както всяко нова поколение, неразбрани. Разглеждането на хороскопа и тълкуването може да ви помогне много в процеса на разбиране и подпомагане. Така посланията на звездите ще достигнат до всеки и ще бъдат впрегнати в творческия процес на еволюцията!!!

 
Козирог 2010-2011

Слънцето влиза в знака на Козирога на 22.12.2010 год. около 1ч.38 мин. и ще остане в знака до 20.01.2011 год.
Детето, родено под лъчите на Козирога, още от първата гладка въздух се учи да не се доверява както на своите собствени чувства, така и на чуждите. То винаги прави кратка мисловна пауза преди да разкрие себе си. Това му създава сигурност срещу емоционални грешки. Това е щит, който го пази срещу твърде многото енергия и чувства. Така никой няма да злоупотреби с тях.

продължава>
 
Водолей 2011

Слънцето влиза в знака на Водолея на 20.01.2011 год. от 12ч.18мин. и ще остане до 19.02.2011 год.

Водолеите са оригинални и творчески натури, проявяват изобретателност и имат голямо въображение. Макари да зачитат традициите и общоприетите норми, независимият и новаторски дух ги води извън отъпканите пътища, към нови хоризонти. С живия си и остър ум бързо проникват в същността на хората и ситуациите. Те са разсъдливи, размишляват дълго, анализират, прогнозират и планират действията си. Естествени, общителни, непринудени и открити, те имат нужда непрекъснато да се срещат и да общуват с хора. Това им се отдава, защото са открити, прями и приветливи. Обичат новото, откритията, изненадите и се стремят към разнообразие в ежедневието. Лесно се приспособяват към хората и ситуациите. Адаптират се бързо, умеят да импровизират и да приемат внезапните промени. Емоционални са, мечтатели и идеалисти, търсещи необичайни преживявания. Техният творчески дух ги води към неизвестното и ирационалното. Не винаги са здраво стъпили на земята, въпреки уменията да разбират другите и да анализират. С материалния свят поддържат двойствени отношения – от чистия материализъм до извисения аскетизъм.

продължава>
 
Риби 2011

Децата Риби ще се раждат от 19.02.2011 год. от около 2ч. 25 мин. до 20.03.2011 год.

Риби са свръхчувствителни и се ръководят от преживяванията и от интуицията си, която при тях е най-силно развита. Те са сърдечни, любезни, общителни хора, които умеят лесно да се отърсят от стеснителността и сдържаността си, за да се отворят към другите. Има страхове да не ги наранят и да страдат, които нерядко ги карат да се показват външно студени и безразлични. Това ги прави недоверчиви, никога не се разкриват веднага и често остават впечатление за известна тайнственост. Риби са не винаги уравновесени и спокойни натури, често са измъчвани от всякакви съмнения и въпроси. Поддават се на влияние, прекалено склонни са да слушат хората, и затова често изпадат в сложни ситуации и взаимоотношения. Това са най-романтичните и чувствителни хора, които някога сте срещали.

продължава>
 
Овен 2011

Детето Овен
Слънцето влезе в знака на Овена на 21 март 2011 год. малко след полунощ, в 1ч.25 мин. Ще остане в знака до 20 април по обед.


Черти от характера:

Овена е първият знак на Зодиака, в стихията на Огъня и под управлението на планетата Марс. Първи е най-важната дума за новороденото дете – Овен. То се ражда с много желания: да бъде винаги победител, да е активно, смело, жизнерадостно, жадно за приключения, обичащо предизвикателствата. Може да се каже, че Овена е луда глава. Това е едно от най-добрите му качества, защото само на лудите глави се крепи напредъка на човечеството. Ако няма кой да прекрачи пръв границите и нормите, ако никой на направи първата стъпка в неизвестното, то тогава никога нищо няма да започне. Овена е боец. Той е роден да е в първите редици на живота. Порива и силата на първите е много важен импулс и охарактеризира жертвата на Овена за една идея, една кауза или принцип. Овена е идеалист, чист и неподправен, директен и прям винаги.


Как да му помагате:

продължава>
 
Телец 2011

Детето Телец
Слънцето ще влезе в знака на Телеца на 20 април 2011 го. От 12ч.20 мин. и ще остане там до 21 май на обед.

Черти от характера

Телецът е първата земна зодия. Земята му дава плътност, жизненост и устойчивост. Децата родени под този знак ще бъдат хубави, кротки и много чувствени / осезанието у Телеца е силно развито, има остър слух и тънко обоняние /. Това няма да им пречи да проявяват и качества като инат, упорство и решителност. Ако им се противопоставите направо и без да изтъкнете достатъчно убедителни доводи в подкрепа на авторитета си, сблъсъкът е неизбежен и може да завърши с решителен отпор от страна на Телеца.

Венера – планетата на любовта е господстваща в знака на Телеца и придава весел и общителен нрав, което привлича много приятели.

Как да му помагате

продължава>
 
Близнаци 2011

Слънцето ще влезе в знака на Близнаци на 21 май в 11.25 ч. и ще грее там до 21 юни.

Черти от характера
Детето Близнаци се ражда с любопитство към всичко ново и различно и остава любознателно до дълбока старост. Децата от зодията са много наблюдателни, бързо проговарят и бързо учат и това е най-голямата им дарба. Да накараш един Близнак да замълчи, е цяло изкуство. Мълчанието може да е злато, но за тази най-бъбрива зодия говоренето е начин на живот.
Близнакът никога не е сам. Винаги Близнаците са „двама”. Те като че ли имат две лица, две същности, две души, две мнения, две желания, две решения, два пъти повече говорят, два пъти повече мечтаят, два пъти по-бързо мислят, въобще искат всичко да е по две. Детето Близнак ще си избира по две играчки, ще чете две книги едновременно, ще има най-малко двама приятели, двама партньори в работата. По-късно в любовта като не може да има двама, винаги ще има резервен вариант – една явна и една тайна любов. Тази постоянна двойственост не натоварва Близнаците. Така те разнообразяват живота си, защото най-голямата беда за Близнака е да скучае, да не му е интересно, да му е тъпо, както днес се изразяват тийнейджърите.

продължава>
 
Рак 2011

Слънцето ще влезе в знака Рак на 21 юни в 19:20 ч. и ще бъде там до 23 юли, рано сутринта.

Черти от характера
Символът на Рака представлява взаимно проникване на два вихъра, двама прегърнати в стихията на танца, като спирала без начало и без край. Така може и да се охарактеризира същността, темперамента и душата на родените в тази зодия деца. Раците са максимално затворени, много чувствителни, крайно емоционални, фантазьори и мечтатели, домошари. Те живеят в едни таен, техен си свят, обитават често високите етажи на „облаците”, имат замечтан поглед и вечно са „заети” с вътрешните си преживявания. В душата на тези деца бушува голяма, неспирна река от емоции. Те не са така просто устроени и много често неразбрани. Най-голямата заблуда, която демонстрират е, че се много стабилни, здраво стъпили на земята, твърди и упорити. Това е защитна реакция на факта, че Раците са едни много „меки”, раними същества отвътре, но обвити с една здрава, твърда черупка, която е „лицето” за пред света. Така те се предпазват от посегателства над фината им природа и се съхраняват и оцеляват. Пазете се от „щипците” на Рака, те се здрави и много добре му служат, ако стане сложно и опасно.

Как да му помагате

продължава>
 
Лъв 2011

Детето Лъв

Слънцето ще влезе в знака на Лъва на 23 юли рано сутринта в 6:15 часа и ще остане там до 23 август на обед.

Черти от характера

Лъвът, както се знае е царят на Зодиака. Това, че в къщи се е родило вече малкото Лъвче е много важен факт за всички. Дошла е една царствена душа, която ще расте, ще се развива и ще утвърждава себе си с животворящата енергия на Слънцето. Това е една благородна, щедра натура, отговорна, с чувство за собствено достойнство и значимост. Важно за Лъва е да има възможност да се изявява, да има публика, да е на ”сцената” на живота, да е в центъра на компанията, да е водещ в колектива. Творческият импулс е много силен и жизнено важен за развитието и израстването на Лъва. Децата растат горди и независими, смели, сърдечни, щедри и великодушни. Растат волни, освободени, без граници и норми. Ограниченията за Лъва са пагубни и нездравословни. Не насърчавайте качества като самонадеяност, високомерие, нетърпимост, егоизъм. Помогнете му да развие благородство, искреност, вдъхновение, воля за победа и любов даряваща живот, топлина и светлина.

Как да му помагате

продължава>
 
Дева 2011

Детето Дева

Слънцето ще влезе в знака на зодия Дева на 23 август 2011 год. от 13ч.20 мин. и ще остане там до 23 септември до към 11ч.

Черти от характера
Девата е много интересна зодия. Тя съчетава в себе си много качества, които не са много видими на пръв поглед. Такива деца са срамежливи, сдържани, дори малко несигурни, но много трудолюбиви и изключително наблюдателни. Притежават качеството аналитичност, вникват в най-малките подробности и развиват своята критичност от най-ранна възраст. Анализират и разсъждават, правят много точна характеристика на нещата и хората, и могат да ви изненадат с преценката си, която е премерена и най-често вярна. Внимателни, услужливи и отдадени на близките и семейството.
Децата Дева са добри ученици. Те са любознателни, обичат да трупат знания, да проумяват и най-малките подробности. Това се дължи и на планетата управител на зодия Дева – Меркурий. Той им дава умението да учат,  да анализират, прави ги сръчни и подредени.  

Как да му помагате

продължава>
 
Везни 2011

Слънцето ще влезе в знака на зодия Везни на 23 септември от 11 часа и ще остане там до 23 октомври вечерта.

Черти от характера
Детето Везни прилича на ангел, който е изпратен, за да даде на хората любов, да ги утеши и да им помогне да си простят. То следва инстинкта си да поставя любовта и семейството над всичко друго.
Детето Везни е много специално. Това е едно послание за цялата фамилия за баланс, равновесие, любов, красота в отношенията, внимание към другия и разбирателство. Това дете ще помогне най-вече на родителите си да изгладят отношенията си, да намерят път към другия.  Да запазят любовта, да не бъде потъпкана от дребни житейски проблеми, както и от дългогодишни семейни спорове и  безпокойства.                                                  Детето Везни излъчва чар, грация и благородство. Надарено е с всички нужни качества, за да привлече вниманието върху себе си. Везни е символ на хармония, справедливост и чиста съвест. Постоянно търси вътрешна и външна хармония - двете блюда на везната трудно се уравновесяват, а Везни винаги иска на ги изравни, да удовлетвори и двете страни. Това може да го направи да изглежда и да се  възприема като нерешително и колебливо. Везните просто са много толерантни, дипломатични и винаги търсещи изящното във всеки и всичко. Тяхната деликатна душа е под знака на Венера – планетата на любовта и красотата.

продължава>
 
Скорпион 2011

Слънцето ще влезе в знака на Скорпиона на 23 октомври в 20:30 часа и ще остане там до 22 ноември до 18 часа.

Черти от характера
Раждането на едно дете под знака на Скорпиона е много важен показател за фамилията, рода и времето в което са появява. Скорпионите са свързани много дълбоко със своите предци. Те са пазители и продължители на рода.
Децата родени в знака на Скорпиона са надарени с изключителен характер, темперамент и сила. Нека от самото начало да кажем, че няма слаби Скорпиони. Дори някои шеговито разделят Зодиака на две : Скорпион и всички останали знаци / „ухапани” от Скорпион /. Силата на Скорпиона е в неговата психическа устойчивост, способност да вниква в дълбочина, както и волята да се променя до неузнаваемост, когато се налага да оцелява. Представете си метаморфозата на мистичната птица Феникс възраждаща се от пепелта. Трансформация е най-рядкото качество и то е запазена марка на Скорпиона. Когато имат проблеми – битови, здравословни или емоционални, те подсъзнателно знаят как да ги решат. Вълненията, преживяванията и чувствата са толкова силни и напрегнати, че този знак се възприема като най-сложния и най-мъчно разбираемия.

продължава>
 
Стрелец 2011

Слънцето ще влезе в знака на Стрелеца на 22 ноември от 18:10 часа и ще остане там до 22 декември рано сутринта.

Черти от характера
Децата родени със силен акцент в знака Стрелец много приличат на ангели -спасители дошли на Земята, за да я направят едно по-добро място за живеене. Те имат огнена природа, динамичен живот и непоправим, светъл  оптимизъм. Това са рицари на истината! Тяхната главна цел е да се борят със злото, правейки път на доброто, да лекуват и сдобряват, за учат и изследват, за да могат да помагат на другите в търсенето на истина, път и просветление.
Детето  Стрелец е засмяно, пълно с живот, твърде поривисто и се нуждае от свобода, открити пространства и здравословни удоволствия. Стрелецът е подвластен на стихията на Огъня и притежава изключителна енергия и преливаща жизненост. Винаги излъчва позитивно отношение към света и околните.
Можете да познаете Стрелеца по леката походка. Обича да пътува, както и всичко свързано с история, култура и бит на другите народи. Обича екскурзии и спортове на открито. Пристрастен към физическата бързина, добър атлет, обича високите скорости, автомобилни и самолетни състезания. Бързината във физическия свят е съчетана и с бързина на ума, бързина на възприятията и бързина на думите. Винаги трябва да има път и посока. Стрелецът се чувства у дома си по всички пътища на света. Това е един велик пътешественик и авантюрист.

продължава>
 
Козирог 2011

Слънцето ще влезе в знака на Козирога на 22 декември към 7:30 часа и ще остана там до 20 януари 2012 год. до 18 часа.

Черти от характера

Детето Козирог се ражда, за да повдигне нивото на живота на семейството и рода, в които идва. То поставя задача живота да се тласне напред, да се работи над него и започнатото да се доведе докрай. Всичко акцентирано в знака Козирог мотивира човек да се развива, да израства чрез нови предизвикателства и преди всичко да получи възможност да стигне целта преди всички останали.

Козирогът има няколко символа, степенувани по сила. Най-първия и най-често срещан е Рибата-Коза – изобразен като коза с рибешка опашка. Това символизира дуализма на този знак – да потъне в море от егоистични желания или да се издигне над физическия свят в планинската област на духовната дейност.
Козата – по-висшата изява на Козирога, се катери горе в планините, търси най-високото място, най-високото обществено положение, стремейки се към върха. И третия символ – еманация на съвършенство, граничещо с нереалното е символизиран от приказния Еднорог – победител във всички трудни изпитания.
Най-важните качества на Козирога са и едни от най-ценните човешки черти – постоянство, търпение, постепенно постигане на целите, ред, подреденост, дисциплина, отговорност, целеустременост, високи цели и устрем да ги достигне, независимо от трудностите по пътя.

продължава>